2.4.2011

Millaista on oikea ystävyys?

Mikä on nykypäivän oikea ystävyys(best friend-käsitys)? Onko se lahjoja ja bilettämistä? Vai lounaita ja viiniä iltaisin. Sillä ei varmasti ole merkitystä mitä tekee ystävänsä kanssa, kuhan on hauskaa. Mutta onko seläntakana puhumisesta tullut joka päiväistä?Joka vuosi voin vain todeta, kuinka ihmiset ovat ilkeitä toisilleen.
Olen todistanut lähipiirissäni mm. kolmiodraamoja ja kaksinaamaistuutta (todella paljon!). Itse olen syylistynyt joskus näihin, mutta en usko että kukaan on pyhä neitsyt maria. Mutta tarkoitan todellisella ystävyydellä, että ei puukoteta selkään ja jauheta p#skaa aina kun ei huomata. Missä on ystävät, joille voi kertoa kaiken ja he eivät jauha siitä takana. Missä on ystävät, jotka arvostavat sinua juuri sellaisena kun olet ja sanovat asiat suoraan. Olen huomannut, että naisten keskuudessa kaksinaamaisuus on "normaalia". Siksipä juuri jotkut naiset ovat mielummin ystäviä miesten kanssa, koska he sanovat lähes tulkoon aina asiat suoraan (ja eivät ole läheskään niin kaksinaamaisia). Poikkeuksia aina löytyy näistä kaveruus-suhteista, mutta he saavat olla vain onnellisia. 

Lahja asiaan lisätäkseni olen huomannut ihmisiä, jotka pysyvät vaan lähellä jos ostat heille kivaa yms. He eivät ole todellisia ystäviä, mutta käsitys on alkanut juurtumaan joidenkin käsitykseen että tämä on sitä ystävyyttä.

Myös käsitys siitä että ilman alkoholia ei voida pitää hauskaa. Kuinka moni kaveruus on mennyt rikki kun on humalassa saatu tyhmiä ideoita. Juominen fiksusti on parempi. Pysyvätpä ainakin ystävät ja "ystävät".

Rakkaudella Kaarina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti