2.4.2011

Kiusaamista vastaan!


Kiusaaminen on hyvin vakava asia. Itse mietin vielläkin peruskoulussa ollutta tyttöä joka käänsi aina ihmisiä minua tai vuorollaan kaveriani vastaan. Olimme tiivis 3-5hlö porukka 9vuoden ajan (peruskoulu) ja sen aikana tämä tyttö terrorisoi porukkaa. Itse huomasin vasta myöhemmin asian..en kai halunnut myöntää asiaa. Hän oli todella ovela saamaan ihmiset kääntymään yhtä ihmistä vastaan. Tyttö yllytti yhden Emman(nimi muutettu) pahoinpitelemään minut kerran, mutta suutuin niin paljon, että Emma heitettiin porukasta kokonaan pihalle. 

Myöhemmin ammattikoulussa jouduin semmoiseen luokkaan missä kaikki oli ilkeitä toisilleen. Ensiksi tytöt juttelivat kivoja luokassa, mutta jos esim. Heidi(nimi muutettu) lähti pois luokasta, niin kaikki alkoivat puhumaan Heidistä todella pahasti. En tuntenut kuuluvan siihen luokkaan ollenkaan, joten opiskelut jäivät kesken (eikä alakaan lopuksi ollutkaan oikea..onneksi)

Nykyään netissä törmään monenlaiseen kiusaamiseen. Mm. irc-galleriassa, facebookissa, irkissä, aapelissa, suomi24 ja tuskin niitä saadaan koskaan lopetettua, mutta vähennettyä.

Joten jos näet että jotakuta kiusataan, ryhdy vastarintaan! :)

Rakkaudella Kaarina

2 kommenttia:

  1. tää oli ihana postaus, ja liityin sun blogin lukijaks :)!!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla että tykkäsit! :)

    VastaaPoista