27.3.2011

Aspartaami

Aspartaami eli E951, käytetään monissa elintarvikkeissamme esim. mm. jugurteissa, karkeissa ja limukoissa. Tätä ainetta käytetään sokerin korvikkeena light tuotteissa, tuomaan kuluttajalle kuvan siitä että tuote on terveellisempi, kuin alkuperäinen. Kuitenkin näin ei ole. Aspartaami on hermomyrkky, joka aiheuttaa erilaisia oireita kehossa. Esim huimausta, päänsärkyä, hermovaurioita, lihoamista tai jopa syöpää. Diabetes potilaille aspartaami on hengenvaarallista, koska verensokeri alkaa heitteleen paljon.

Lähes kaikki tuotteet, joissa lukee light tai sokeriton ovat makeutettu tällä myrkyllä. Eli jos sinulla on varaa ostaa luomutuotteita, suosittelisin siirtymään niihin.

Stevia-jauhe olisi yksi vaihtoehto, koska se on 300kertaa makeampaa, kuin sokeri. Mutta käyttö suomessa on kielletty. Sentään tätä jauhetta myydään ihonhoitoon, joka on täysin puhdasta stevia-jauhetta. Yhdysvalloissa, Japanissa ja Sveitsissä tämä jauhe on hyväksytty elintarvikekäyttöön. Tämä olisi täysin luonnonmukainen ja terve vaihtoehto.

Nyt voit tarkistaa omiista elintarvikkeista, lukeeko siellä aspartaami tai E951.





Lisää aiheesta sivuilta:

Sokeriton, älä edes ajattele sitä!



Rakkaudella Kaarina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti