25.4.2012

Itsestäänselvyydet ja käyttäytyminen

Olen huomannut parin kuukauden ajan todella surullisia piirteitä ihmisissä. Kaikkea pidetään itsestäänselvyytenä, ennen kuin menetetään. Miksei voi ennen sitä arvostaa asioita, joita saa?
Kerron pari esimerkkiä:

Sosiaalitoimistossa asioivat ovat yleensä kovin kärkkäitä ja vihaisia, jos eivät saatukkaan saamaan rahaa niin paljon kun haluavat. Saat esim tuloja kuukaudessa avustuksiina ja tukiina 800€/kk, mutta et osaa arvostaa sitä että sosiaalitoimisto,kela ja työkkäri omalla työllään on saanut sinulle tämän summan. Et osaa kiittää, pidät sitä itsestään selvyytenä oikeutena. Niin sinulla on oikeus, mutta virastojen tädit ja sedät ovat yhtälailla ihmisiä, joille sinun ei tarvitse haistatella. He eivät ole päättäneet lakeja, joiden mukaan heidän pitää mennä.

Toinen esimerkki on se että meidän taloyhtiössä oli joku aika sitten talkoot. Tarkoituksena oli kerätä oksat maasta ja sitten saatiin makkaraa ja juomista. Taloyhtiössä asukkaita on yli 80 ja paikalle saapui 8 eläkeikäistä ja minä. Eikö yhteiseen hyvään voi panostaa? Osa tehdään täällä talkootyönä joten taloyhtiön ei tarvitse maksaa ulkopuolisiille niin paljon ja sillon myöskään asukkaiden ei tarvi maksaa niin paljon. Mutta kuitenkin 9hengen voimin meni vähä yli tunti koko hommassa ja puolet ajasta istuttiin makkaraa paistellen. Jos osallistujia oisi ollut esim 20-40 niin piha olisi ollut siisti alle 10min. 

Näitä juttuja riittää. Mm. se on hyvin tyhmää, että ei osata käyttäytyä. Ollaan cooleja jos rikotaan paikat ja käyttäydytään törkeästi.

Mikä meihin fiksuihin ihmisiin menee?




Rakkaudella Kaarina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti